Ja hi ha un exemplar de figuera de Burjassot al pati de l’edifici de Les Corts

L’Ajuntament de Burjassot, com a iniciativa de la regidoria de Medi ambient, dirigida per Lluna Àrias, ha fet lliurament aquest matí d’un exemplar de la figuera Bordissot, originària del municipi, en el Palau de les Corts Valencianes.

A l’acte, a més de la mateixa regidora, han assistit el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, i el regidor i diputat de la Diputació de València, Emili Altur, a qui devem també part d’aquesta tasca de recuperació de la figuera, com a anterior regidor d’aquesta àrea.

Aquesta acció forma part del pla de recuperació i reintroducció d’aquesta singular varietat que l’Oficina de Sostenibilitat Local està duent a terme des de 2014, quan es va constatar que la seua presència s’havia perdut en el territori local. L’exemplar, que ja creix en els jardins del Palau dels Borja, s’uneix a uns altres que l’Ajuntament ha introduït en altres llocs emblemàtics com són els jardins del Col·legi Major Sant Joan de Ribera o el jardí botànic de la Universitat de València. El fet que ara un nou exemplar cresca en els jardins del Palacio Les Corts, cobra especial simbolisme ja que aquest palau va ser la residència del Papa Borja, Alejandro VI, a València i va ser ell qui, com a valencià i coneixedor d’aquesta espècie de figuera, la va introduir a Roma.

Pròximament es faran també lliurament d’exemplars d’aquesta Figuera Bordissot als Ajuntaments de Gandia i Xàtiva, on també aquesta varietat va estar present gràcies al seu lligam amb la família dels Borja. 

  

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *