Burjassot aposta per la transformació del seu model energètic

L’Ajuntament de Burjassot ha començat a treballar en una auditoria econòmic-energètica que permetrà ser més eficient i estalviar recursos, els quals podran ser destinats a implementar plans específics d’eficiència energètica. La localitat de l’Horta se suma així al llistat de municipis de tot l’Estat, 24 fins ara, que han implementat aquest projecte capdavanter en la lluita municipal per l’eficiència energètica.

Segons explica la regidora de Medi Ambient, Lluna Àrias, «aquesta iniciativa s’emmarca dins la nostra ferma voluntat de fer de Burjassot una ciutat més sostenible, però també de fer-la més eficient econòmicament i d’implicar més a la ciutadania, ja que hi inclou un alt component de participació en les polítiques municipals».

El Projecte EcoooLocal, que es gestiona a Burjassot a través de la cooperativa valenciana aeioLuz i l’empresa de no lucre ecooo, inclou un seguiment de l’evolució dels consums en base a diversos indicadors d’eficàcia i eficiència. Amb les dades aconseguides s’elaborarà un informe que descriga la situació actual i que propose noves mesures d’eficiència energètica, prioritzant, no sòls aquelles amb major tornada econòmica i energètica, sinó també aquelles amb un major potencial d’implicació ciutadana. Finalment, el procés s’acompanyarà d’accions de comunicació davant els veïns i veïnes, i davant les persones amb responsabilitat política i personal tècnic de l’ajuntament.

Per a la regidora de Medi Ambient, el projecte funcionarà com a «accelerador» del Pacte de les Alcaldies, la iniciativa urbana que agrupa milers d’autoritats locals en el compromís comú d’aplicar els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea en els seus territoris. Entre d’altres, els municipis signants es comprometen a reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d’ací a 2030 i a adoptar una perspectiva integral per a abordar l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *